Translate

Wednesday, March 2, 2011

Ett tittskåp till mormor (del 3 Mattan)

Det kommer en del nya inlägg i rad nu, eftersom jag faktiskt är klar med detta tittskåp redan så kan jag lägga in alla bilder rätt snabbt =)

Jag tänkte berätta om mattan nu. Jag funderade på att köpa en matta, men hade inte så mycket tid kvar tills jag måste vara klar (mormors födelsedag var deadline =) eller några dagar innan, då vi skulle åka och hälsa på henne) och jag vågade inte köpa en matta på Tradera i fall den inte skulle hinna fram med posten. Att brodera en matta var helt uteslutet då jag inte hade tid med det. Och att väva en matta kändes inte helt rätt. Så jag funderade en hel dag, men kom inte på något, tills på natten, då drömde jag om hur jag skulle göra, fast jag drömde att jag skulle ta tygremsor, men när jag vaknade kom jag på att jag sett någon göra mattor av klippta garnbitar. Så då testade jag detta. Hittade ett prefekt garn här i ett skåp =) Som bytte färg efter 1dm, så jag klippte bara av det där det bytte färg och limmade fast bitarna på en tygbit. Det blev väldigt kladdigt och svårt att få fast garnet, men jag hoppas att jag lyckades få lim på alla bitar så inget ramlar av =)


Det perfekta matt-garnet =)
Sen klippte jag till den

Där gjorde jag en liten miss, att klippa bort tyget ända in, för jag ville ha fransar på mattan. men jag fransade en bit av tyget jag klippt bort och limmade på den under mattan.Färdig och fastklistrad på golvet.


Hannah

4 comments:

 1. Привет Hannah! Замечательная идея! Я просто в восторге от вашего ковра!!!
  Татьяна

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you! This is a very simple way to make a carpet, but I'm pleased with the result =)

   Delete
 2. Una manera muy sencilla de hacer una alfombra y con un gran resultado!!!!
  Muchas gracias.
  Besos

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you! Yes, very simple and fun to get a quick result =)

   Delete

Thanks for reading, I love to read your comments =)
Hannah