Translate

Friday, April 5, 2013

Växthusgolvet, igen =)

Det var lite svårt att få in spacklet mellan stenarna och det fastnade massa på stenarna som jag inte fick bort, så jag lät det vara. Det kändes som ett väldigt slöseri att jag målat stenarna när jag nu fick måla om många av dem. Men man lär sig medan man arbetar...
Jag rekommenderar att man använder samma metod genom hela golvet, jag gjorde ju först med spackel först o stenar sen och sedan tvärtom, och det syns att det inte är lika. Och det är svårt att måla spacklet i samma färg som äggkartongen, det blir ljusare så då öste jag på med för mycket svart färg istället och det blev väldigt mörkt...

Som ni ser längst upp på denna bild:

Men jag körde på med mer vitt och målade om lite och skrapade bort lite spackel och tog lite silverglitterfärg uppeppå allt. (färgen har tyvärr torkat, men med lite lösningsmedel fick jag loss lite till mina stenar iaf =) ) Det syns så där lagom mycket i visst ljus, att det skimrar en aning, jag gillar det =)

Jag kan inte tänka mig att någon som ser denna blomma tänker: åh det är ju en maskros...
Jag tycker det ser ut mer som en aster eller något liknande. Men den är en maskros =) Jag ville odla maskrosblad som liten, för min kanin tyckte så mycket om dem, så det är klart mitt växthus måste ha minst en maskros!
Maskrosbladen är gjorda av ståltråd och blomstertejp (tror det heter så) och maskrosen är gjord med en "sol-stans". Jag målade vanligt vitt papper med gul vattenfärg och stansade ut ett antal "solar" som jag gjorde hål i och trädde på ståltråden klädd i blomstertejp.
sen stack jag ner ståltråden i golvet o fäste under genom att böja tråden.

Jag smulade grön oasis som mossa och satt dit lite grässtrån av nått slags tunt dekorationssnöre och mera blomstertejp.

Här kommer även bild på hela det färdiga (?) golvet. Detta är verkligen en evighetssyssla, man kan ju fixa smådetaljer hit o dit hela tiden, tillslut får man bara ge sig =) Jag har förresten tagit bort lite överflödig mossa sedan dessa bilder togs...


Efter många om och men och ilskna och besvikna stunder så är jag nog rätt nöjd ändå tillslut. Det var roligt att måla stenarna, mindre roligt att göra fogar och roligt att bli klar =)

Nu får jag börja göra blommor, men det verkar ganska svårt... men jag ska kolla lite på blomman jag vann av Anne sedan när den kommit med posten, så kanske jag blir inspirerad och kommer igång =)
Tills dess börjar jag klä en kruka av äggskalsmosaik. (Jag som inte gillade att pussla ihop stenarna i golvet och att foga, varför börjar jag nu på ett nytt "pussel"? ja, det klan man verkligen undra!) Detta fick mig att tänka att man inte kan vara bra på allt, mosaik verkar inte vara min grej, men jag ska slutföra krukan o blir den ful kan jag gömma den i ett hörn ;)

Äggskal målade med vanlig hobbyfärg, krossas och limmas på en kruka.

Slutligen ett stort tack och välkommen till dessa nya följare:

Maria I.
 Eva
Loly Rodriguez
Esthig

8 comments:

 1. Det blev verkligen bra :)

  //Sara

  ReplyDelete
 2. Your stone floor turned out lovely, I know a lot of people cover the stones like standard grout, but I prefer to just line the cracks and spread the seams a bit into the rock. Less wetness on the carboard.

  The eggshell mosaic is a awesome idea!

  ReplyDelete
  Replies
  1. The eggshell mosaic is a great idea, unfortunately not mine from the beginning ;) Seen a few now and thought it was time to try it =)

   I believe there are as many methods of stone floors as it is people that makes them ;) If I do this again I will try something else, I thought it was hard to get it well done..
   I know you have done a very great job with your stones in the Easter room, I was so impressed and got inspired to try stones myself =)

   Delete
 3. I like your stone floor. The tiny flower is perfect.
  Greetings, Faby

  ReplyDelete
 4. Your floor looks great. I love the dandelion. Great idea for the pot.
  Hugs Maria

  ReplyDelete

Thanks for reading, I love to read your comments =)
Hannah