Translate

Tuesday, April 2, 2013

Mina dockskåp

Detta är mitt första dockskåp, det fick jag av mina föräldrar när jag var liten. Jag älskade det! Mamma hade tapetserat alla rum och lagt ny matta i stora rummet. Det är ett Lundbyskåp, jag vet inte åldern, men det var inte nytt när jag fick det på 90-talet. Detta skåp tänkte jag ge vidare till min dotter en dag =)
(just nu är det kaos där inne som ni ser, det har nog varit jordbävning och det bara väntar på att min dotter ska växa så hon kan få leka med det)

Detta 50-60-tals Lundby? (visst är det väl ett sånt?) Är ett renoveringsobjekt som ni ser. Det hade jag tänkt renovera i 50-60-tals stil. Jag älskar den tidseran på möbler har jag upptäckt, men det verkar alla andra upptäckt med ;) så alla möbler är ju dyra nu.. Men jag hoppas kunna tillverka en del själv. Vi får se hur det blir med detta skåp, det får nog stå och vänta i några år till...

Detta Mickiskåp? hade jag helt glömt bort att jag hade.. =) Hemskt vad jag glömmer saker, men så blir det väl när man har fler skåp än man har plats för...
Jag älskar den röda tapeten i detta skåp. Jag hade nog tänkt göra detta till ett 50-60-tals skåp med, men
frågan är om jag ska behålla båda dessa skåp (det innan o detta) eller om jag ska sälja ett av dem, men vilket i så fall?? Svårt val, jag avvaktar så länge =) Om jag behåller båda får bara ett bli ett 50-60-tals skåp och det andra nått helt annat, vad vet jag inte ännu =)

Detta Hanse of Scandinavia -skåp gillar jag, det är nog lite ovanligt, jag har iaf aldrig sett nått i verkligheten före detta, men jag har sett dem på nätet såklart =) Det ser väldigt 70-tals-aktigt ut och kanske får förbli så, jag vet inte, men det är lite slitet, så vi får se vad jag hittar på här =) Jag gillar att det har en altan, men jag gillar den andra varianten på dessa skåp bättre, den som har mer som en balkong, det måste ju blåsa rakt in i det stora rummet här ;) Här kan ni se fler Hanse hus: http://maisons-de-poupees.e-monsite.com/pages/maisons-hanse/

Sen har jag mitt stora 1:12 hus. Först hade jag ingen aning om att det fanns olika skalor och att det fanns andra docksåp än Lundby ;) Men när jag upptäckt dessa så är ju skala 1:12 min favorit. Jag gillar mina andra skåp med, men det blir nog inte fler sånna skåp utan heller 1:12 hus. Jag gillar att detta ser mer ut som ett hus än de andra husen gör. Detta planerar jag att snart börja renovera.


När jag var typ 17 år började jag även bygga ett eget hus. Jag gjorde en ritning, sågade ut plywood och började tapetsera och satt i dörrar (men dessa är ju lundbyskala och jag tror jag ritade huset i skala 1:12, så jag funderar på att byta ut dörrarna) Det har hänt så mycket sen jag började med detta hus, jag har lärt mig så mycket och helt ändrat mig i så många saker, så jag vet inte om det är lönt att bygga klart eller om jag borde börja om helt. Kanske kan jag någon dag (när jag får tid, var får man tid ifrån förresten? ;) ) fortsätta på detta hus och göra några ändringar så det passar mina önskemål nuförtiden.
Ni får ursäkta alla gryniga bilderna, men de är tagna i en källare med en gammal mobil =)

Sen har jag ju mitt tomtehus med. Jag har tappat lite lusten på att greja med det just nu, men jag tänkte ju att det kan jag pyssla lite med varje vinter/ jul och nått år blir det väl klart =)

Mitt växthus håller jag ju på med just nu också, men som med det mesta så börjar jag och sen får man se när och om jag blir klar =)

Sen har jag en husvagn som jag tänkt såga ut ena sidan på och inreda som just en husvagn. =)

Jag tror att det var alla mina hus =) Men man vet ju aldrig, jag kan mycket väl ha glömt nått...

6 comments:

 1. Hjälp vad många hus du har! Jag som "bara" har två är inte lite avundsjuk...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tyvärr har jag inte plats för dem och merparten (nästan alla) står i mammas källare. Jag hoppas få ett stort hus nån dag som jag kan få plats för alla mina små hus i =) Jag har inte möblerat ett enda hus hittills, men så är jag ju så velig och kan aldrig bestämma mig om tapeter eller stil eller nått =)

   Delete
 2. All things in time..a lot of time as far as us miniature folks go :P

  Some people work on houses on and off for 20 years, changing as they go. At least you have a few starts!

  ReplyDelete
  Replies
  1. I got most of them round year 2005, so I have to hurry up and fix some of them so that I can be done in 20 years ;) But I have a hard time decide what to do =) I just change my mind all the time =)
   But its nice to have several things going, that way I can change stile and things to do depending on what mood I'm in =)

   Delete
 3. You're very lucky to have these wonderful houses.
  Greetings, Faby

  ReplyDelete

Thanks for reading, I love to read your comments =)
Hannah