Translate

Wednesday, April 10, 2013

Krukor och blommor/ Pots and flowers

Det går framåt med krukan.. 
My work with the pot is going forward...
Men som vanligt gör jag inte klart en sak innan jag börjar på nästa, utan jag var så ivrig så jag började på en till på en gång..
-
But as usual I do not finish one thing before I start on the next one, I was so excited so I started another one at once..
Jag kom på att det kanske var smartare att måla krukan vit först, så jag testade det. Och sen kom jag på att jag hade några trasiga ihoplimmade krukor som jag kunde använda till detta då det ändå inte kommer att synas =) Men här ser man att den är sprucken, men det kommer jag att täcka med äggskal sedan.
-
I realized that it might be smarter to paint the pot white first, so I tested that. And then I remembered that I had some broken pots that I have glued together which I could use for this, as it won't be seen when I'm done =) But here we can see that it is a bit cracked, but I will cover it with eggshells later.
Denna kruka är klädd i svagt grönmålade äggskal. Jag blev osäker på om jag skulle ha målat dem i en starkare färg, men man kanske kan måla om dem på krukan sedan?! Vi får se.
-
This pot has eggshells painted in pale green. I was unsure if I would have painted them in a stronger colour, but I might be able to repaint them at pot later?! We'll see.
 
Jag målade ett kaffefilter med vattenfärg som jag sedan tänkte stansa ut blommor i, men jag har inte så många blomstansar så jag klipper ut med. tex denna ros har jag klippt ut delar av kaffefilter och limmat på en ståltråd lindad med blomstertejp.
-
I painted a coffee filter with watercolours, which I will use a punch to get flower shaped bits out of, but I don't have that many flower-punches so I use the scissors too. Like I have done to do this rose, I cut out parts of the coffee filter and glued onto a steel wire wrapped with floral tape.

Sen testade jag att göra aster, men de blev inte alls bra...
-
Then I tried doing some asters, but they were no good at all ..
De ser inte ut som aster, det ser ut som papper på en ståltråd... =(
-
It doesn't look like an aster, it looks like paper on a wire... =( 

Så jag la ner blommorna ett tag och började fläta en korg av näver (som jag hittat på backen), men jag höll på att bli galen! När jag var klar med en sida och började på nästa så gick det första upp o så satt man där, på samma ställe som man började på och jag kom aldrig längre. Så jag gav upp även detta, men kom sen på att jag kunde sätta tejp på ena sidan, men det var lite smått och jobbigt, så jag har inte kommit så långt med denna, men jag kanske fortsätter en annan dag...
-
So I put the flowers down for a while and began to plait (is this the right word?) a basket of birch bark (which I found on the ground), but it was driving me crazy! When I was done with one side, and started on the next the first side let go and I was in the same place as I started on and I never got any where. So I gave up this too, but later I got an idea that I could put tape on one side, but it didn't work out as well as I expected, so I didn't come so far with this, but I might continue another day ...
6 comments:

 1. Indeed, plaiting might be hard! But I like your pots - even the crack - it looks like a well-used pot :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thanks, maybe I should "save" the crack, don't cover it with mosaic as I thought.. I will think of that =)

   Delete
 2. Your paperpot and rose are looking good already. As for the asters....it just needs a few more experiments and then they will be perfect, I'm convinced of that! The idea to use coffeefilters is new to me; I'll try it some day. Thanks for the hint!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Coffee filters are a bit though, harder to punch than regular paper, but they are so easy to paint and a great material for flowers =)

   Delete
 3. I like your pots. The flowers lokk wonderful.
  Greetings, Faby

  ReplyDelete

Thanks for reading, I love to read your comments =)
Hannah