Translate

Tuesday, March 19, 2013

Ett magiskt träbord

Jag älskar Eva Perendreus träd: http://www.etsy.com/listing/115865885/ooak-miniature-fairy-tree-for-mini? http://mini-escenas.blogspot.se/  https://img3.etsystatic.com/012/0/5877709/il_570xN.420497991_23p8.jpg
Jag har nog inspirerats mycket av henne när jag kom på detta bord.

Denna "ritning" gick jag upp och gjorde en natt då jag inte kunde sova.

Jag kom plötsligt på hur "benen" skulle se ut till bordsskivan jag hittat (knappen i detta inlägg) men nu funderar jag på om jag ska göra såhär istället:

och ta en annan skiva till fantasybordet?! kanske en träbit, eller en skiva av lera...
Såhär gjorde jag iaf bordet, skivan får jag fundera på och lägga till efter bakning i ugnen sen iaf.

Först gjorde jag en stomme av aluminiumfolie
Jag klädde stommen i brun lera som jag rullar ut i pastamaskinen, man kan även se rötterna som jag börjat på, samma sak där, en stomme av aluminiumfolie klätt i lera.
Sen glömde jag att ta kort =) Men jag gjorde fler "rötter" och satt fast dem på "stammen". Rötterna fick lite struktur och mönster när jag rullade dem på en bit skrynklig folie.
Jag la till "pinnar" på stammen (Här skulle jag nog ha gjort så rötterna och stammen satt ihop, men jag missade det och fick lägga till dem på stammen efteråt.)
Jag gjorde ett "hål" för "ansiktet"
Jag testade att lägga på bordsskivan och har pudrat lite grön torrpastellfärg på rötterna.
Jag satt fast "trädkronan" som ska hålla fast bordsskivan på toppen och tryckte dit ett par ögon gjorda av fimolera vid ett annat tillfälle och redan härdade i ugnen, men man kan ju stoppa in dem i ugnen igen.
Jag gjorde en näsa och tryckte in en penna som skapade ett hål till munnen och stoppade in lite röd lera som en tunga. Sen satt jag dit ögonbryn och en "lugg". Nu saknas bara en bordsskiva =)


Slutligen vill jag säga Tack och välkommen till nya följare:
Thank you and welcome to new followers:
Keelin Swalve
shaairah
Jackie
Audra Pangle
Anne
Raquel

Couldn't find the blog-addresses to all of you, but if you want me to link to your blog, just comment on this post and leave the address so that I can fix it =)

5 comments:

Thanks for reading, I love to read your comments =)
Hannah