Jag testade förresten min nya pastamaskin för första gången igår. (Det var dags nu, jag fick den ju i januari)
Sprillans ny är den, då det är så svårt att hitta dem begagnade så köpte mamma en ny till mig i julklapp.
Det värsta med att den är ny är väl att den avger olja. Hoppas den slutar med det snart. Efter att jag rengjort den blev det bara mer tycker jag.... Jag körde igenom en tvättservett några gånger och gnuggade lite och körde igenom restlera några varv, som blev helt grå av olja...
Jag har gjort paprikastavar två gånger förut. första gången blev de dåliga och runda och ser inte ut som paprikor. Andra gången lyckades jag. Nu gjorde jag om samma misstag igen, fast jag sneglade i angie scarrs bok... men jag la den vita leran på stickorna (i mitt fall rullad aluminiumfolie) först o sen yttre gula lagret.. Så ska man INTE göra, då blir det fel, man måste göra ett tunt lager vitt som man lägger på det röda lagret o sen lindar in allt. suck. Jag hatar när det blir fel med mina stavar, men ändå vill jag alltid göra fler, för det är ju lite kul och spännande =) Den jag lyckats bäst med är bananstaven tycker jag.
Bild från 2010 när jag gjorde bananstavar sist. |
Och igår när jag tog fram länken till beskrivningen på bananerna så är klippet borta =( nej!!! jag minns ju inte hur jag gjorde.. men jag ska fundera mer och se om Angi scarrs bok kan hjälpa mig, men allvarligt talat tyckte jag att denna youtube beskrivning var lite bättre än Angies.. så det var så synd att den är borta.
Tillbaka till min paprika så var jag så smart att jag kom på att jag borde köra den vita leran i pastamaskinen före den gula, så den inte färgade, men jag hade tagit i den gula leran och färgade den vita med fingrarna.. typiskt stressfel.. men det gick bra iaf, och nu blev ju staven misslyckad iaf.
Nått tips på vad jag kan göra av dessa misslyckade paprikor?? |
Till sist ska jag bara visa hur långt jag hunnit på mattan nu =) Jag är så sugen på att börja på en ny, men jag får inte, för då blir nog denna aldrig klar, så jag kämpar vidare och det är ju så kul nu när man ser tydliga framsteg =)
Non scoraggiarti, bisogna sempre provare!
ReplyDeletebel tappeto.
Ciao Faby
Thank you! I will keep trying =)
DeleteBananerna blev jättebra. Lycka till med maskinen. Den blir kul att ha.
ReplyDeleteMattan är verkligen snygg!
Lil/Lilian
Tack! =)
DeleteI love my pasta machine!
ReplyDeleteThe more clay you work with the more you will use it, its especially helpful when mixing colors in large batches, easier on the hands ;)
Food canes are the hardest to master, I still have crooked canes that I use for scrap ;P
Can I ask how you clean your pasta machine? I have a little trouble with oil right now, its brand new and I cant get rid of the oil, I clean and clean, but its still there.. =) Thought of running a bit of pasta through, but I never make pasta from scratch =)
DeleteIf I see that the cane is wrong before I bake it, I reuse the clay to other things, but when its baked I don't know what to do with them =)
You want to use alcohol and water for a bit, a nice washcloth and just turn the wheel with the rag on the tumbler, roller portion.
DeleteYou can also open the thickness to max and run a few paper towels in between, be carful not to jam it, and wheel so it spins with paper in between.
________________________
You can always freeze your canes and slice them in half to make sure your getting the pattern you like before baking, just make sure you let it warm back to room before oven.
Hugs*
Thank you so mush for the tips!
DeletePasa por mi blog... ¡tengo un premio para tí!
ReplyDeleteUn besazo