Translate

Saturday, March 16, 2013

På-väg-till-ugnen-lådan

Jag har en glassburk där jag lägger mina färdiga och ofärdiga lerkreationer tills de kan bakas i ugnen. Jag tycker det är onödigt att baka en miniatyr åt gången och brukar samla ihop iaf några stycken på en plåt och sedan baka dem. Och nu när jag har en dotter som ofta vill ha min uppmärksamhet så får jag göra grejer i perioder och snabbt lägga undan dem till förmån för lek eller mys. Och då är det perfekt att stänga in dem i en tät burk så det inte dammar på dem och så att de inte torkar eller så.
Såhär ser det ut i burken just nu:

Här finns massa grejer =) Restlera som körs genom pastamaskinen och samlar damm eller färg som fastnat, misslyckade tomatstavar som jag tur nog inte hann baka innan jag upptäckte felet, så de kanske blir nått annat med tiden, gula paprikastavar, vit/bruna svampstavar, en avgjutning av en Kalles kaviar lock (ska bli en apelsinpress) persikor (som ska få ludd av garn när de bakats i ugnen) och konstiga apelsinhalvor som förmodligen blev fel färg (det får jag se när de varit i ugnen) och några räkor (men de syns ej på bild.)
Jag samlar lite grejer till nästa projekt där jag ska ha svampar, räkor, skinka, ananas, tomat, tomatsås och ost. Ja, det ska bli lite olika pizzor tänkte jag =)

Här ser man bla. svampstavar, persikor och avgjutningen på locket.Här ser man bla lite restlera och svampar =) De misslyckade tomatstavarna funkade rätt bra som tallrikar, de blev ett roligt mönster, så några blir fat, andra får vi se vad jag hittar på med.

2 comments:

  1. Good progress hon! I also save up my bakes for a whole tray for the toaster oven. My daughter provides the extra pieces for me to bake ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you! Hope my daughter will help me too, in a couple of years, she's just 15 month right now, so no clay for her =)

      Delete

Thanks for reading, I love to read your comments =)
Hannah