Translate

Wednesday, March 20, 2013

Äggkartong

Det verkar vara väldigt vanligt att använda äggkartong till tegel och stenar, tex för golv eller väggar. Nu tänkte jag först göra ett tegelgolv till växthuset, men det blir nog ett stengolv. Det finns så många val, när jag äntligen valt sten kom jag på att jag nu måste välja om jag ska ha raka stenar, eller helt oregelbundna eller runda eller kullersten eller.....
Här finns en tutorial: http://www.miniland.ca/EggClass2.html
Bilden näst längst ner här, av Dori Hatfield passar ju utmärkt till mitt växthus http://www.thechinadoll.com/bricktutorial.htm
http://www.emilymorganti.com/blog/?p=4589
http://www.isourcetextures.com/catalogue/brick/floor0/brick-floor39
http://goodtextures.deviantart.com/art/Medieval-Floor-Texture-01-160256973
http://brittsvirkochminiatyr.blogspot.se/


Jag är så velig och har så svårt att välja =) Jag gillar ju symmetri =) och att göra helt oregelbundna och slumpartade stenar blir nog svårt, men stenar är ju sällan raka och jämna! Och att göra raka stenar är kanske ännu svårare =) Här har jag testat lite, men jag har inte målat äggkartongen ännu, jag vet inte om jag har någon lämplig färg, jag får kolla.

Gunilla i FB-gruppen hann tipsa mig om att limma "stenarna" på en skiva istället för direkt på golvet och det var ju smart så man slipper hålla på att greja långt nere i växthuset =)

 Fick till en bättre bild på fågelholken med

Här är en spaljé jag tänkt ha i växthuset sen. Det är köpta blommor, jag är inte helt nöjd med denna och funderar på att göra om lite, det stör mig att det är två olika sorters blommor, fast allt går ju i lila. Men vi får se om jag gör om den senare..

Jag såg nånstans nånting om sånna här björkfrön, var det att man kunde göra blommor av dem, nån som vet? jag tror jag sparat dem därför... att man skulle måla dem o så fick man en blomma?!

Idag gjorde jag prickigkorv i lera och lite annat i lera och bakade allt i ugnen, så imorgon kanske det kommer lite bilder på det =) Jag känner mig väldigt produktiv just nu ;)

1 comment:

Thanks for reading, I love to read your comments =)
Hannah