Translate

Tuesday, November 27, 2012

Barbie

Ja, bortsett från min miniatyrhobby så samlar jag på Barbie-dockor med. Jag älskar de gamla dockorna från 60-talet, men de har ju fått ett uppsving och är rätt dyra, så jag har inte så många, de första jag fick har har jag fått från mamma som hon lekte med som liten. Och som jag lekte med jag med =) Skipper var både hennes och min favorit. Hon fick vänta lite extra på en rödhårig, men det var den hon ville ha. Sen har vi en ljus swirl också (Ash blonde om jag inte minns fel..) Den gillar jag med. Sen har jag köpt och fått några bubblecut med. Och Midge var nog min mosters?! Ken har kommit på senare dar, jag hade bara Allan som liten. De är alla lite slitna, men fulla av minnen =)
En present från 2008 =) I den vevan jag var helt inne på Barbiesamlandet =) Nu ligger det nere lite till förmån för miniatyrerna som är mitt största intresse, men när jag ser mina dockor igen så saknar jag dem lite ;)

De stackars dockorna bor just nu hos min mamma då jag har så dåligt med plats för dem här. Jag skulle gärna ha ett rum med dockskåp och Barbies, men nått sånt rum har vi inte ännu....

Jag har bara mina Silkstone dockor här. 3st, jag har visst tappat mitt Barbie-minne helt, jag kunde nummer och tillverkningsår på massa saker för bara några år sedan, Hade stenkoll på nästan alla vintagekläder, men nu minns jag inte ens namnet på de dockor jag har....
Här hittade jag en bild på mina Silkstone Barbie och en Ken och en Indiana Jones och Hello Kitty har visst kommit med också ;)
 
Jag började samla på allt som hade med Barbie att göra...  Alla dockor jag hittade, och allt med loggan på.. Men insåg efter ett tag att det inte gick, det blir för mycket, så jag försöker bergränsa mig =) Just nu har jag lyckats komma ner till: Vintage Barbie (50-70-tal), vintage kläder, Mod, Skipper (alla årtionden), Disney/mattel, Heart family, Happy family, Sunshine family (ja, jag gillar familjer ;) ), och vissa speciella som jag gillar ;) Det där med begränsning är inte min starka sida =)
 
Jag hittade några gamla kort på några dockor, det är lite kaos i hyllorna tyvärr, men jag har försökt få in dem i olika "fack" =)
I mitten kan man se Heart och Happy family dockorna. Jag har en förkärlek till de afroamerikanska versionerna och har hittat några i kartonger. Men de lättaste är ju att få tag på dem i vanlig "vit"-version. Grandma/pa dockorna är en av mina favoriter, och bebisar älskar jag ju =) Och Steve är så stilig! =) Ja, jag älskar väl alla dockor mer eller mindre ;)
Överst är det lite disney och scooby doo, sen är det massa olika Skipper och massa blandat med....
 
 Prince Charming gillar jag verkligen =) och Michael Jackson som sjunger. Ja, det finns verkligen mängder med underbara dockor =) Vi får väl se vad dottern ska säga om denna samling när hon växt på sig lite... se men inte röra verkar bli en svår uppgift, men jag får ge henne massa lek-Barbies istället för mammas "fin-Barbies" ;)

No comments:

Post a Comment

Thanks for reading, I love to read your comments =)
Hannah