Translate

Wednesday, August 1, 2012

Timmerstugan

Efter en storm, om det var Gudrun eller vad den nu hette, (det var några år sedan nu) så såg jag en massa nerfallna grenar av tallarna i mammas område. Jag gick o funderade massa på att man måste kunna göra nått vettigt med alla dessa avbrutna grenar och kom på att jag alltid velat ha en miniatyr-timmerstuga. Så jag började göra en. Jag har inte hunnit längre än såhär, som så mycket annat så stannar det vid halva och så börjar jag med nått nytt, men nån dag ska jag ta mig i kragen och bygga klart!
 
Men en av anledningarna till att jag gav upp bygget är att det blev så snett vid dörren.
När man ska bygga på detta viset ska man nog börja med en rak bit underst, alltså inte börja med dörrhålet längst ner som jag gjorde. Annars blir dörrhålet snett som ni ser här. När limmet torkat så blev huset snett o vint och jag blev så trött på det och la ifrån mig det...
jag tror jag byggde lager för lager, egentligen ska väl allt gå omlott när man timmrar, men jag minns inte varför jag bestämde mig för denna metod.
Jag har tänkt såga av kanterna senare, de sticker ut lite ojämt just nu.
Jag har ingen aning om vilken skala detta är, jag byggde bara i nån storlek jag tyckte var rimlig =) Jag tänkte att det ska bo en liten gammal gubbe här, en fiskare, han finns i mitt huvud redan, men inte i verkligheten ännu...

Jag har haft mycket roligt med denna stuga, men som sagt jag gav upp när det blev så snett, men jag hoppas att den blir klar någon gång i framtiden =)

No comments:

Post a Comment

Thanks for reading, I love to read your comments =)
Hannah