Translate

Friday, September 21, 2012

Inspirerad till både broderi och nålfiltning

Jag blev så inspirerad av ett par broderade kuddar i FB-gruppen att jag plockade fram ett kit jag haft sen länge och började äntligen med det =) Just nu gör jag en dörrmatta med en katt på, sen fanns det mönster till en kudde med. Jag köpte kittet på tradera så det fanns ju inga andra mönster att välja på (annars skulle jag självklart valt nån hund =) men "beware of the cat" passar mig rätt bra då jag älskar djur men är lite rädd för katter)
Brodera är väl det enklaste i världen tänkte jag och skulle trä nålen.. men redan där började jag fundera, hur många trådar ska man ta?? suck... det fanns ju faktiskt en instruktion, på engelska, men lat och ivrig som jag är ville jag inte läsa, utan börja direkt. Men jag såg snabbt att det stod 3 trådar, men ändå tog jag 2... typiskt mig, snålar och gör som jag vill, tänk om det räcker till ännu en kudde om man snålar in lite på tråden.... vi får väl se, men jag tycker 2 trådar räckte iaf. Det var lite svårt att brodera så smått och alla rutor flyter ihop, eller det är ju inga tydliga rutor, man måste ju räkna o hålla på själv... jag har broderat i större skala med lite fusk förut, med uppritat mönster på själva "tyget" och det är klart mycket lättare, men jag har ju broderat "på riktigt" förr med, men minns inte att det var så här krångligt, men det är väl för att det är så litet nu.

Det är iaf perfekt att sitta och brodera medan man väntar på att bebisen ska somna =) Hon vill att jag sitter vid hennes sängkant när hon ska somna, men jag får inte titta på henne och då passar det ju att jag tittar på mitt broderi och så somnar hon och så längtar jag efter att få lägga henne igen, så jag får brodera vidare ;)
Och som vanligt nöjer jag mig inte med en sak att göra utan påbörjar ännu mer så jag bestämde mig för att prova på nålfiltning som jag länge velat testa men aldrig vågat. Jag gillar inte att öva för att bli bättre, jag vill vara bäst från början! Men det funkar ju sällan (aldrig) så. Min pudel ser ut som en anka, jag är som vanligt lite för ivrig och vill att det ska gå fort och då blir det inte så bra alltid så nu får jag nog börja om lite igen.

Jag hittar inte min bok ulliga gulliga hundar, den är ju nån stans, men var?? Skulle haft den nu, har massa frågor, men man kanske kan googla dem... som: Hur hårt ska man göra, måste man hålla på flera timmar och göra tex kroppen jättehård, rasar den samman sen annars? och hur hård är hårt nog? Hur gör man för att undvika nålhål i ullen?
Hittade denna underbara pudel (nummer 44 är min favorit) Så vill jag att min anka ska se ut.... jaja, det är bara att fortsätta och öva och öva......

När jag hittar min kamerasladd och min ork så ska jag lägga in lite bilder med. (Nu undrar nån varför jag slarvar bort allt, men jag får faktisk skylla på att vi nyss flyttat och att alla saker inte funnit sin plats ännu) Själv kollar jag mest på bilder när jag "läser" bloggar och har aldrig tid/ork att läsa massa, men själv är jag bäst på att skriva så här blir det nog mest en massa text och några få bilder då o då ;)

No comments:

Post a Comment

Thanks for reading, I love to read your comments =)
Hannah